Meer dan 50 jaar geleden start de heer van de Grijp sr. in Apeldoorn met een technisch adviesbureau.
In 1962 wordt zijn eerste machine gekocht en in zijn garage begint hij met de productie van tapeinden en ander draaiwerk onder de naam JC v.d. Grijp tapeindenfabriek.

Vanuit Apeldoorn wordt iedere dag aan een klant in Gorredijk geleverd. Om deze reden wordt in 1966 besloten om naar Gorredijk te verhuizen. Het bedrijf vestigt zich in een pand aan de Kerkewal. In 1974 wordt vanwege gebrek aan bedrijfsruimte een nieuw pand aan de Leitswei betrokken.

Het bedrijf heeft dan 6 medewerkers en specialiseert zich steeds meer in het vervaardigen van schroefdraden.

 

Pand te klein

In 1982 is de bedrijfsruimte aan de Leitswei te klein. Het bedrijf kan niet verder uitbreiden en verhuist naar een pand aan de Tolhuislaan in Gorredijk.  Hier is de metaaldraaierij nog steeds is gevestigd.

De naam wordt veranderd van JC v.d. Grijp Tapeindenfabriek in Van de Grijp Metaaldraaierij B.V., een naam die meer de kernactiviteiten dekt. In 1986 wordt het bedrijf overgenomen door 4 personeelsleden. In 2001 wordt de productieruimte uitgebreid met zo’n 1000 m2 en de kantoren worden vergroot.

Uitbreiding productiehal

In 2008 telt het bedrijf 28 medewerkers en is wederom uit zijn jasje gegroeid. Zodoende wordt besloten om de productiehal uit te breiden met 2200 m2. Eind 2008 is de uitbreiding gereed en worden de eerste machines naar de nieuwe hal verhuisd.

Hoge graad van nauwkeurigheid

In de loop der jaren is Van de Grijp Metaaldraaierij B.V. uitgegroeid tot een technisch geavanceerd flexibel bedrijf met een hoge graad van nauwkeurigheid en hebben vele gerenommeerde bedrijven de weg naar Van de Grijp Metaaldraaierij gevonden.